Heb je een eigen bedrijf en een eigen website? Dan is de kans groot dat je op zoek bent naar manieren om de vindbaarheid van jouw website te verbeteren. Voor startende bedrijven kan dit nog best een opgave zijn. Gelukkig zijn er voor jou hieronder een aantal tips verzameld die jou kunnen helpen met het verbeteren van de vindbaarheid. Lees snel verder!

SEO inzetten

Om de vindbaarheid van jouw website te verbeteren, zal je in ieder geval SEO moeten inzetten. SEO staat in Nederland bekend als zoekmachine optimalisatie. Bij SEO is het doel om een website van een bedrijf op een hoge positie te krijgen bij een zoekmachine. Op het moment dat de website een hoge positie heeft, betekent het dat de vindbaarheid stapje voor stapje verbeterd wordt. 

Het voordeel van SEO is dat het in principe gratis is. Je hoeft er alleen voor te betalen wanneer je een SEO-bureau inschakelt die jou ermee gaat helpen. Een ander voordeel is dat de resultaten van SEO over het algemeen een langere tijd aanhouden. Dat betekent dat je niet meteen de progressie van SEO kwijt bent wanneer je een maand niets doet. 

Linkbuilding inzetten

SEO bestaat uit allerlei methoden die ingezet kunnen worden. De belangrijkste methode wordt linkbuilding genoemd. Bij linkbuilding werk je samen met bijvoorbeeld een andere website. De andere website zal een link moeten plaatsen die verwijst naar jouw website. Wanneer het de aandacht trekt van een bezoeker, zal die bezoeker op jouw website terecht komen als hij op de link klikt. 

Om linkbuilding te laten slagen, zal je een natuurlijk linkprofiel nodig hebben. Bij een natuurlijk linkprofiel komt het erop neer dat de zoekmachine jouw website vertrouwt en daarmee jouw website op een hogere positie laat staan. Het is bij linkbuilding wel erg belangrijk dat je goede content schrijft om dat natuurlijk linkprofiel op te bouwen. 

SEA inzetten

Hierboven is al genoeg informatie te vinden over SEO, maar SEA mag zeker niet ontbreken. SEA komt erop neer dat je met jouw website gaat adverteren in de zoekmachine. Dit is in tegenstelling tot SEO helaas niet gratis. Op het moment dat je stopt met betalen, zal de advertentie meteen verdwijnen van de zoekmachine waardoor minder bezoekers op jouw website terecht komen. 

Gelukkig kan je een google ads training volgen om SEA te optimaliseren. Tijdens de training leer je allerlei handige tips die je kan gebruiken voor jouw eigen SEA. Bij de adwords training kom je er bijvoorbeeld achter hoe de advertenties bij Google werken en hoe jij unieke teksten kan schrijven voor de advertenties om zo veel mogelijk bezoekers te bereiken. Het is het in ieder geval waard om het te overwegen.