Wist u dat Ritalin en soortgelijke geneesmiddelen voor ADD volgens IMS Health in de jaren negentig vervijfvoudigd zijn tot bijna 20 miljoen recepten? Wist je dat bijna alle Ritalin die ter wereld wordt geproduceerd, in de Verenigde Staten wordt verkocht? Betekent dit dat onze kinderen de enigen zijn met een aandachtstekortstoornis in de hele wereld?

Als een bezorgde ouder, ondernemer en Noord-Amerikaans staatsburger ben ik verbaasd over alle tests die aantonen dat Amerikaanse studenten achterlopen op de rest van de wereld in de belangrijkste leervaardigheden die nodig zijn voor professioneel en academisch succes. Dus toen ik het volgende citaat van een bekende expert las, dacht ik dat ik het moest doorgeven aan de 95% van alle Amerikanen die geen tijd hebben om één boek per jaar te lezen. Michael R. LeGault is een bekroonde redacteur en columnist voor de Washington Times en adviseur van grote Amerikaanse bedrijven op het gebied van gezondheid, veiligheid en milieu. Het citaat staat op pagina 94 van THINK.

“De geneesmiddelen die worden gebruikt om het groeiende aantal psychische en psychische stoornissen te behandelen, vormen zelf de basis van een miljardenindustrie. Zelfs de scholen krijgen een deel van de actie, waarbij veel schooldistricten extra fondsen verzamelen die” premies “worden genoemd, voor elke student de diagnose van een specifieke leerstoornis. ”

Omdat ik deze informatie niet in de reguliere media heb gezien, dacht ik gewoon dat andere gewone mensen zoals ik het interessant zouden vinden dat grote farmaceutische bedrijven premies betalen aan scholen die jonge studenten een door Schedule II gereguleerde stof geven. Trouwens, de Drug Enforcement Agency classificeert Ritalin samen met de verdovende middelen heroïne en cocaïne.